SPLETNA TRGOVINA Z AVTODELI AVTOCONA.SI - POGOJI POSLOVANJA

1. Splošno

2. Registracija uporabnika

3. Dostopnost informacij

4. Način plačila

5. Cene

6. Popusti 

7. Dostava

8. Splošni cenik

9. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

10. Odveza odgovornosti

11. Pritožbe 

12. Varovanje podatkov

13. Končno določilo

 


 

 1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino upravlja Avtocona, trgovina in storitve, d.o.o., v nadaljevanju ponudnik.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše elektronske trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine. Na straneh boste naleteli na povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom ponudnika, zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji, nikakor pa ne ponudnik. Avtocona d.o.o. in vsi avtorji spletnih vsebin, ki sodelujejo pri nastanku in izdelavi le-teh, ne odgovarjajo za kodo, ki bi nastajala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti oz. nezmožnosti uporabe informacij in kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini. Ponudnik ima pravico spremeniti splošne pogoje z ažuriranjem te objave. Tovrstne revizije pogojev so za vas zavezujoče. Ponudnik se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo. Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.Objavljene slike posameznih artiklov so informativne narave in niso povsem realen prikaz artikla.

 

2. REGISTRACIJA UPORABNIKA

Za oddajo povpraševanja registracija ni potrebna. Ob oddaji povpraševanja je potrebno izpolniti zahtevane podatke za namen izstavitve računa oziroma pošiljanje naročenih artiklov po dostavni službi. Vpisani podatki se uporabljajo samo za interno uporabo.

 

3. DOSTOPNOST INFORMACIJ

(povzetek iz ZVP)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, šštevilka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-poššta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je šše možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 4. NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba)
 • z nakazilom na račun upravitelja  Avtocona d.o.o. (plačilo po predračunu - nakazilo na TRR). če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun. Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago.

 

 5. CENE

Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa, t.j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.avtocona.si 

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila.

V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (preko elektronske pošte) . Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca. Vse cene so v EUR in vsebujejo 22% DDV , prodaja se všri na področju Republike Slovenije. Cene v spletni trgovini so označene v valuti EURO.

Avtocona d.o.o. si pridržuje pravico spreminjati cene, ki so bile iz kakršnega koli vzroka napačno vnesene. Avtocona d.o.o. se obvezuje in je dolžan , da bo v primeru spremembe cene prehodno obvestil kupca pred izdajo naročenega artikla. Kupec ima pravico, da naročilo kateremu se je cena naknadno spremenila odpove.

 

6. POPUSTI

Ponudnik lahko določene artikle za določen čas ponudi po znižani ceni. Višina popusta je razvidna iz ponudbe.

 

7. DOSTAVA

V ponudbi ki jo prejmete po mailu bo označen tudi rok dobave za posamezni artikel. V kolikor se odločite za nakup in potrdite ponudbo je možno artikle prevzeti oz. poslati na izbrani naslov prvi dan ko so vsi artikli pripravljeni na prevzem oz. pošiljanje. V kolikor se odločite, da boste artikle prevzemali ločeno (zaradi različnega roka dobave) nas o tem obvestite ob potrditvi naročila.

Možne dostave oziroma izbire dostavne službe:

General Logistics system d.o.o (v nadaljevanju GLS). Omejitev dostave preko GLS so artikli, ki imajo strupeno ali nevarno snov. V primeru naročila tovrstnih artiklov in izbiri dostave GLS si Avtocona d.o.o. pridržuje pravico avtomatsko spremeniti dostavno službo. Ob tem vas tudi obvesti. Cena kljub spremembi dostavne službe se ne spremeni in bo v primeru avtomatske spremembe obračunana enako kot pri prvotni izbiri. 

 

 8. SPLOŠNI CENIK DOSTAVE IN BREZPLAČNA DOSTAVA

Cenik dostave:

do 30kg = 5€ z ddv 

od 30kg do 50kg = 10€ z ddv

nad 50kg = po dogovoru

dostava v tujijo = po dogovoru

 

*Zgornji cenik ne velja za nakup pnevmatik. Pri naročilu 1-4 pnevmatik se zaračuna dostava v višini 10€.

Vsi stroški dostave se obračunajo v postopku nakupovanja in se izpišejo v naročilnici.

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. 

 

9. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 45 dneh vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Stroške pošiljanja krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. O nameravanem vračilu nas mora kupec najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga obvestiti na naslov info@avtocona.si , blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Podjetje Avtocona d.o.o. ni uvoznik in je zgolj posrednik pri prodaji produktov. V primeru napačnega pakiranja ali poškodovanega blaga je podjetje Avtocona d.o.o. dolžan kupcu ustrezno zamenjati produkt. Stroški, ki bi lahko nastali zaradi napačnega ali neustreznega produkta ob vgradnji niso predmet podjetja Avtocona d.o.o. Pred vgradnjo je oseba dolžna prepoznati ustreznost produkta. Avtocona d.o.o. priporoča, da produkte vgrajujejo pooblaščeni in ustrezno usposobljeni mehaniki. V primeru nastanka škode pri vgradnji produkta s strani nepooblaščenega serviserja ali osebe brez ustrezne usposobljenosti podjetje Avtocona d.o.o. ne odgovarja. Pred vsakršno vgradnjo mora oseba, ki vgrajuje predhodno preveriti ustreznost produkta. V kolikor se ugotovi, da vgrajen produkt ne ustreza vozilu stroške krije kupec ali izvajalec vgradnje, ki pred vgradnjo ni ugotovil neustreznosti. 

V primeru, da kupec naroči napačno blago se stroški poštnine pri vračilu obračunajo kupcu saj v nasprotnem primeru podjetje Avtocona d.o.o. ni dolžno sprejeti pošiljke. V primeru, da je za napačno dobavo produkta kriv ponudnik oziroma podjetje Avtocona d.o.o. se stroški vračila paketa, pripišejo podjetju Avtocona d.o.o..

 

10. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi internetni strani. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj ko informativni prikaz izdelka. Morebitne spore bosta prodajalec in kupec reševala sporazumno.

 

11. PRITOŽBE

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Pritožbe pošljite na e-mail info@avtocona.si . Prodajalec mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

 

12. VAROVANJE PODATKOV

Lastnik spletnega mesta Avtocona d.o.o. zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da uporabnik v spletni trgovini opravi nakup) ter pošiljanje reklamnega gradiva. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

Pravice in uporaba spletne strani www.avtocona.si

Pravice do sprememb in podatkov objavljenih na spletni strani www.avtocona.si si pridržuje podjetje Avtocona d.o.o.. Vsebina spletne strani je avtorsko zaščitena z zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) in mednarodnimi zakoni o avtorskih pravicah. Kakršna koli nepooblaščena uporaba, kopiranje spletne strani www.avtocona.si v zasebne ali komercialne namene ni dovoljena brez predhodnega dovoljenja lastnikov. Vsebin ni dovoljeno javno prikazovati, javno izvajati ali distribuirati. Vsaka nepooblaščena uporaba vsebin objavljenih na www.avtocona.si spletne strani lahko pomeni kršitev avtorskih pravic in drugih lastniških pravic ter civilnih in kazenskih postopkov. To spletno mesto lahko vsebuje tudi druga lastniška obvestila ter informacije o avtorskih pravicah in pogojih, ki jih je potrebno upoštevati in spoštovati.

 

13. KONČNO DOLOČILO

Uporabnik ob nakupu/oddaji naročila potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.avtocona.si in da se z njimi strinja. 

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Slike, vsebina ter objave na spletni strani www.avtocona.si so avtorska last podjetja Avtocona d.o.o.. Uporaba imena podjetja in objav brez predhodne odobritve podjetja Avtocona d.o.o. se smatra kot kršenje avtorskih pravic.

Copyright © 2013 - 2022 Avtocona d.o.o. Vse pravice pridržane. Tehnična realizacija: Alinet.