VARNOSTI IN AVTOPLIN

 

Veliko ljudi je mišlenja, da uporaba avtoplina ni varna oziroma ja manj varna kot uporaba tekočih goriv kot sta bencin in dieselsko gorivo. Avtoplinski rezervoar je narejen iz močnega jekla, ki je testiran do 30 bar-ov obremenitve in je v primerjavi z bencinskim rezervoarjem kar do 20 krat močnejši. Plin v avtoplinskem rezervoarju je v tekočem agregatnem stanju in se lahko napolni le do 80% celotnega volumna rezervoarja, 20% pa je namenjeno temperaturnemu raztezanju avtoplina.

V primeru, da pride do predrtja in posledično do vžiga avtoplina, le ta gori v usmerjenem plamenu, medtem ko se bencin razlije po površini in ponavadi zajame celo vozilo. Na rezervoarju je nameščen multiventil, katerega naloga je, da v primeru preobremenitve rezervoarja, le tega razbremeni in tako prepreči eksplozijo.

V vseh pogledih je sistem varen kar dokazujejo tudi vsi certifikati. Ključen pomen pri varnosti pa ima homologacija. Vsi sistemi, ki jih vgradimo imajo ustrezen certifikat in so v imenu stranke tudi potrjeni s strani homologacijskega centra. 

Copyright © 2013 - 2022 Avtocona d.o.o. Vse pravice pridržane. Tehnična realizacija: Alinet.